Poți să pui folie de aluminiu în friteuza cu aer cald?

S-ar putea să te întrebi dacă poți să pui folie de aluminiu în friteuza cu aer cald. Răspunsul este da, poți!

Există însă câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când folosiți folie de aluminiu chiar daca dețineți cea mai bună friteuză cu aer cald.

În rândurile ce urmează, vă vom oferi o scurtă prezentare generală a modului de utilizare a foliei de aluminiu în friteuza cu aer cald și când este cel mai bine să faceți acest lucru.

folie aluminiu friteuza cu aer cald

Cum să folosiți folia de aluminiu în friteuza cu aer cald?

Atunci când folosiți folie de aluminiu în friteuza cu aer cald, este important să nu creați un „pachet de folie” Pentru a face acest lucru, puneți pur și simplu mâncarea pe o foaie de folie de aluminiu și apoi îndoiți marginile foliei în sus. Odată ce mâncarea este învelită în pachetul de folie, puneți-o în coșul friteuzei cu aer și gătiți-o conform instrucțiunilor rețetei dumneavoastră.

Cum să folosiți folia de aluminiu în friteuza cu aer cald

Când să folosiți folia de aluminiu în friteuza cu aer cald?

Folia de aluminiu este deosebit de utilă atunci când gătiți produse mai mici în friteuza cu aer cald. Acest lucru se datorează faptului că obiectele mici pot cădea cu ușurință prin găurile din coșul friteuzei cu aer și pot rămâne blocate pe elementul de încălzire. Prin crearea unui pachet de folie de aluminiu, puteți fi sigur că alimentele vor rămâne pe loc și se vor găti uniform.

Un alt moment în care folia de aluminiu poate fi utilă este atunci când doriți să preveniți lipirea și să asigurați o curățare ușoară. De exemplu, dacă gătiți alimente lipicioase, căptușirea coșului friteuzei cu aer cu folie de aluminiu înainte de a găti poate ajuta la prevenirea lipirii acestor alimente și a murdăriei. Când ați terminat de gătit, pur și simplu îndepărtați folia și aruncați-o – nu este nevoie să frecați!

Când să folosiți folia de aluminiu în friteuza cu aer cald

Puneți folia de aluminiu doar în coș

Folia de aluminiu poate fi folosită pentru a căptuși coșul înainte de a găti, atâta timp cât nu există găuri sau rupturi în folie care ar putea expune elementul de încălzire.

Poate fi folosită pentru a înveli alimentele pentru gătit – asigurați-vă doar că nu puneți folia direct pe elementul de încălzire în sine. Evitați să folosiți folia de aluminiu pentru a acoperi întregul coș, deoarece acest lucru poate restricționa fluxul de aer și poate împiedica gătitul uniform al alimentelor.

Puneți folia de aluminiu doar în coș

Alimentele acide reacționează cu aluminiul

Atunci când gătiți alimente în friteuza cu aer cald, este important să luați în considerare ce fel de materiale folosiți pentru a căptuși coșul friteuzei.

În timp ce folia de aluminiu este deseori o opțiune pentru mulți bucătari, este important să vă amintiți că alimentele acide pot reacționa cu aluminiul și pot lăsa un gust metalic în felul de mâncare. Acest lucru este valabil mai ales pentru ingrediente precum roșiile, ardeii și citricele.

În schimb, optați pentru hârtie pergament sau covorașe de silicon pentru a vă asigura că mâncarea dvs. se dovedește a avea cel mai bun gust. S-ar putea să fie nevoie de o etapă suplimentară de curățare mai târziu, dar papilele gustative vă vor mulțumi în cele din urmă.

Hârtia pergament este mai bună

Atunci când gătiți la friteuza cu aer cald, folosirea hârtiei pergament sau a unui coș gol este calea de urmat dacă doriți ca mâncarea să iasă perfect.

Folia de aluminiu poate părea o opțiune convenabilă, dar de fapt are potențialul de a interfera cu gătitul. Folia de aluminiu poate bloca distribuirea uniformă a căldurii, ceea ce duce la o mâncare gătită neuniform.

După cum spuneam mai sus, folia de aluminiu poate reacționa cu anumite alimente, provocând arome nepotrivite și putând lăsa substanțe chimice în mâncare. Hârtia pergament și coșurile goale permit circulația uniformă a căldurii pentru o mâncare perfect gătită și nu au nicio reacție negativă.

Hârtia pergament este mai bună

Folia de aluminiu este toxică?

Este posibil să fi auzit că gătitul cu folie de aluminiu poate cauza probleme de sănătate, dar acest lucru nu este susținut de știință. De fapt, cercetările arată că nu există efecte asupra sănătății la adulții sănătoși în urma gătitului cu folie de aluminiu sau a folosirii ustensilelor de gătit din aluminiu.

Cum ajunge folia de aluminiu în alimente

Este adevărat că o parte din aluminiu ajunge în alimente atunci când sunt gătite în folie de aluminiu sau cu vase de gătit din aluminiu, și că acest lucru este sporit în cazul alimentelor acide. Cu toate acestea, nu este adevărat că acest lucru provoacă efecte asupra sănătății la adulții sănătoși. Cantitatea de aluminiu care ajunge în alimente în urma gătitului cu folie de aluminiu este foarte mică.

Puteți recicla folia de aluminiu?

Probabil că vi s-a spus de un milion de ori că reciclarea este importantă. Dar ce puteți recicla de fapt? Răspunsul s-ar putea să vă surprindă. De exemplu, știați că puteți recicla folia de aluminiu?

Folia de aluminiu este reciclabilă, dar există o problemă. Problema cu reciclarea foliei de aluminiu este că aceasta este adesea contaminată cu deșeuri alimentare sau alte materiale care o fac dificil de procesat pentru reciclatori. Ca urmare, multe instalații de reciclare nu acceptă folia de aluminiu deoarece le blochează mașinile.

Așadar, ce puteți face dacă doriți să vă reciclați folia de aluminiu? Cel mai bun lucru este să verificați la instalația de reciclare locală pentru a vedea dacă o acceptă. În caz contrar, vedeți dacă există o colectare specială pentru folia de aluminiu sau alte articole greu de reciclat. Și dacă totul eșuează, aruncați-o pur și simplu la gunoi.

În concluzie, da, folia de aluminiu este reciclabilă. Cu toate acestea, poate fi dificil de reciclat, deoarece este adesea contaminată cu deșeuri alimentare sau alte materiale.

Lasă un comentariu