Poți găti două tipuri alimente în același timp într-o friteuză cu aer cald?

Actualizat pe 9 aprilie, 2023 de Andrei

Da, poți găti două tipuri alimente în același timp într-o friteuză cu aer cald, cu condiția ca cele două alimente să aibă aproximativ aceeași temperatură și timp de gătire. Trebuie doar să le aranjezi astfel încât să nu se suprapună sau să se atingă, astfel încât aerul să poată circula în mod corespunzător în jurul lor și să se gătească uniform.

De exemplu, puteți găti cartofi prăjiți într-o jumătate a friteuzei și un piept de pui în cealaltă jumătate. Sau puteți găti două tipuri de alimente care au aceeași temperatură și timp de gătire, cum ar fi două feluri de legume. Verificați periodic alimentele pentru a vă asigura că se gătesc uniform și că ajustați timpul de gătire în consecință, dacă este necesar.

Câte alimente puteți găti în același timp?

Numărul de alimente pe care le puteți găti în același timp într-o friteuză cu aer cald depinde de dimensiunea friteuzei și de mărimea alimentelor pe care le gătiți. Cele mai multe friteuze cu aer cald vin cu un coș sau o tavă care poate susține între 1 și 2 kilograme de alimente.

Ca regulă generală, nu ar trebui să supraaglomerați coșul sau tava friteuzei cu aer cald, deoarece aceasta poate afecta circulația aerului și eficiența gătitului. Cel mai bine este să lăsați puțin spațiu în jurul fiecărui produs, astfel încât aerul cald să poată circula uniform și să gătească alimentele în mod corespunzător.

Dacă aveți o friteuză cu aer cald mai mare, puteți găti mai multe alimente deodată, dar trebuie să le aranjați într-un singur strat și să evitați să le suprapuneți. Dacă aveți o friteuză cu aer cald mai mică, cel mai bine este să gătiți alimentele pe rând.

Per total, numărul de alimente pe care le puteți găti în același timp într-o friteuză cu aer va depinde de dimensiunea friteuzei și de mărimea alimentelor pe care le gătiți. Este întotdeauna o idee bună să consultați instrucțiunile producătorului pentru capacitățile de gătire recomandate și instrucțiunile.

Câte alimente puteți găti în același timp

Cartofi prăjiți și pui în același timp

Da, poți găti cartofi prăjiți și pui în același timp într-o friteuză cu aer cald, dar trebuie să urmezi câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune rezultate.

În primul rând, taie cartofii și carnea de pui în bucăți de dimensiuni similare, astfel încât să se gătească uniform. În al doilea rând, începe să gătești cartofii pentru câteva minute înainte de a adăuga carnea de pui. Acest lucru se datorează faptului că cartofii au nevoie de mai mult timp pentru a se găti și a deveni crocanți, în timp ce carnea de pui se gătește mai repede.

În funcție de dimensiunea și densitatea bucăților, cartofii pot avea nevoie de aproximativ 10-15 de minute pentru a fi gata, în timp ce carnea de pui poate avea nevoie de 8-10 minute. Trebuie să monitorizezi atent alimentele pe parcursul gătirii și să le amesteci periodic pentru a se găti uniform.

Nu umpleți friteuza cu prea multe alimente, deoarece acestea ar putea bloca circulația aerului cald și ar împiedica alimentele să se gătească uniform. Este mai bine să gătești alimentele în porții mai mici, dacă friteuza nu este suficient de mare pentru a găti totul în același timp.

Cartofi prăjiți și pui în același timp

Puteți găti cartofii în mai multe straturi

Este permis să puneți mai mult de un strat de cartofi prăjiți într-o friteuză cu aer cald, dar să faceți acest lucru cu atenție pentru a fi siguri că cartofii se gătesc uniform și devin crocanți.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să gătiți cu succes mai multe straturi de cartofi prăjiți într-o friteuză cu aer cald:

Agitați coșul: Pentru a facilita gătirea uniformă a cartofilor, scuturați coșul sau amestecați cartofii la fiecare câteva minute. Acest lucru va ajuta la redistribuirea cartofilor și va asigura o gătire uniformă.

Folosiți un strat subțire de cartofi: Încercați să întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform, chiar dacă folosiți mai multe straturi. Acest lucru va ajuta aerul cald să circule mai uniform în jurul cartofilor, ceea ce va duce la o mai bună gătire.

Creșteți timpul de gătire: Dacă gătiți mai multe straturi de cartofi, este posibil să fie nevoie să măriți ușor timpul de gătire pentru ca aceștia să fie gătiți în întregime.

Evitați supraaglomerarea: Nu supraîncărcați coșul cu prea mulți cartofi, deoarece acest lucru îi poate face să se gătească neuniform și îi poate împiedica să devină crocanți. Este mai bine să-i gătiți în porții mai mici dacă aveți mulți de prăjit.

Preîncălziți friteuza cu aer cald: Dupa cum am mai spus, friteuza cu aer cald trebuie preîncălzită înainte de a începe să prăjiți cartofii.

Pe scurt, deși este posibil să gătești mai mult de un strat de cartofi prăjiți într-o friteuză cu aer cald, este important să faci acest lucru cu atenție și să urmezi aceste sfaturi pentru a te asigura că aceștia se gătesc uniform și devin crocanți.

Puteți găti cartofii în mai multe straturi

Cu o friteuză cu aer cald puteți găti alimente cu texturi diferite în același timp

Da, unele friteuze cu aer cald sunt prevăzute cu un separator care vă permite să gătiți mai multe feluri de mâncare în același timp. Aceasta este o caracteristică excelentă care vă permite să economisiți timp și să gătiți o masă completă în același timp.

Separatorul vine sub forma unui suport sau a unui separator de coș care poate fi plasat în interiorul coșului. Acest lucru vă permite să separați diferitele ingrediente și să le gătiți la niveluri diferite, asigurându-vă că acestea se gătesc uniform și nu se amestecă între ele.

Atunci când folosiți un separator, este bine să alegeți ingrediente care necesită timpi și temperaturi de gătire similare. De exemplu, ați putea folosi separatorul pentru a găti puiul pe o parte și legumele pe cealaltă, sau pentru a găti diferite tipuri de legume care necesită timpi de gătire similari.

Ingredientele nu trebuie înghesuite în coș. Supraaglomerarea poate face ca mâncarea să se gătească neuniform și să împiedice obținerea unei texturi crocante. Lăsați spațiu între ingrediente pentru a permite o circulație adecvată a aerului.

În concluzie, utilizarea unui separator în friteuza cu aer cald poate fi o modalitate excelentă de a găti mai multe feluri de mâncare deodată și de a economisi timp în bucătărie. Asigurați-vă doar că urmați cu atenție instrucțiunile și alegeți ingrediente care sunt potrivite pentru această metodă de gătit.

Concluzie

Friteuza cu aer cald este un aparat de bucătărie popular care este folosit pentru a găti o varietate de alimente. Acesta poate fi folosit pentru a prăji, coace și chiar rumeni alimente. Deseori se pune întrebarea cât de multe produse pot fi gătite în același timp într-o friteuză cu aer cald. Răspunsul depinde de dimensiunea aparatului, dar, în general, este posibilă gătirea simultană a două feluri de alimente.

Lasă un comentariu