Friteuza cu aer cald nu pornește – Cum rezolvi problema?

Actualizat pe 9 aprilie, 2023 de Andrei

A avea o friteuză cu aer cald este o modalitate excelentă de a găti alimente fără grăsimi. Dar atunci când friteuza cu aer cald nu pornește, poate fi frustrant.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să rezolvați problema. Haideți să vedem câteva soluții posibile pentru a vă face friteuza cu aer cald să funcționeze din nou.

Friteuza cu aer cald nu pornește – Cum rezolvi problema?

Așadar, v-ați dorit să încercați o friteuză cu aer cald. V-ați făcut cercetările, ați citit recenziile, în cele din urmă ați făcut pasul, și ați ales cea mai bună friteuză cu aer cald. Dar acum, când te duci să o folosești pentru prima dată, există o problemă – aparatul nu pornește!

Nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta. Vă vom prezenta câteva sfaturi simple de rezolvare pentru a vă ajuta să vă puneți în funcțiune friteuza cu aer cald în cel mai scurt timp.

Verificați manualul de instrucțiuni al friteuzei cu aer cald

Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți dacă friteuza dvs. cu aer cald nu pornește este să verificați manualul de instrucțiuni. De multe ori, va exista o secțiune de depanare care vă poate ajuta să identificați și să remediați problema. Dacă nu există o secțiune de depanare în manualul dvs. sau dacă pașii de depanare enumerați nu par să funcționeze, treceți la următorul sfat.

Verificați manualul de instrucțiuni al friteuzei cu aer cald

Friteuza cu aer cald nu este conectată la priză

Acest lucru pare unul evident, dar merită verificat pentru orice eventualitate. Asigurați-vă că friteuza cu aer cald este conectată la o priză funcțională și cablul nu este deteriorat în vreun fel. Dacă totul pare în regulă din acest punct de vedere și friteuza cu aer tot nu pornește, treceți la următorul sfat.

Friteuza cu aer cald nu este conectată la priză

Dacă friteuza cu aer cald nu pornește asigurați-vă că coșul friteuzei este așezat corect

Un alt motiv frecvent pentru care friteuzele cu aer cald nu pornesc este acela că nu este plasat corect coșul în aparat. Asigură-te că coșul este așezat corect în unitate și că nu există nimic care să îl blocheze să fie introdus complet. După ce ați confirmat că coșul este așezat corect, încercați să porniți din nou friteuza.

Asigurați-vă că coșul friteuzei este așezat corect

Dacă friteuza cu aer cald nu pornește este posibil ca butonul de pornire să fie stricat

Unul dintre motivele pentru care este posibil ca friteuza ta cu aer cald să nu pornească este că butonul de pornire este stricat. Acest comutator este situat lângă elementul de încălzire și este responsabil pentru pornirea dispozitivului. Pentru a testa dacă aceasta este problema, încercați să apăsați comutatorul de câteva ori. Dacă este slăbit sau nu răspunde, atunci este posibil să fie necesar să fie înlocuit

Butonul de pornire este stricat

Elementul de încălzire este defect

Un alt motiv pentru care este posibil ca friteuza dvs. cu aer să nu funcționeze este că elementul de încălzire este defect. Elementul de încălzire este responsabil pentru generarea aerului fierbinte care gătește alimentele. Dacă nu funcționează, atunci friteuza cu aer nu va putea găti nimic. Pentru a testa dacă aceasta este problema, încercați să conectați friteuza cu aer pentru a vedea dacă elementul de încălzire se aprinde.

Verificați dacă s-a ars o siguranță

Dacă friteuza cu aer tot nu pornește, atunci este posibil să existe o siguranță arsă. Pentru a verifica, localizați cutia de siguranțe și căutați o siguranță arsă. Dacă găsiți una, atunci înlocuiți-o cu o siguranță nouă și încercați să porniți din nou friteuza

Contactați vânzătorul pentru garanție

Dacă ați încercat toate aceste lucruri și friteuza cu aer tot nu funcționează, atunci este timpul să contactați vânzătorul pentru informații despre garanție. Cele mai multe aparate de prăjit cu aer au o garanție de 1-2 ani, așa că este posibil să fiți acoperit în cazul în care aparatul dumneavoastră este defect

Friteuza cu aer cald se tot oprește – De ce?

1. Nu a fost selectat un program

Dacă friteuza dvs. cu aer cald are un panou de control cu touchpad, este posibil ca pur și simplu să nu fi selectat un program. Cele mai multe friteuze au programe presetate pentru alimente populare, cum ar fi puiul, cartofii prăjiți și peștele. Pentru a selecta un program, apăsați pur și simplu butonul pentru alimentele pe care le gătiți. Dacă nu vedeți un buton pentru alimentele pe care le gătiți, consultați manualul aparatului pentru a vedea dacă există un program care să funcționeze.

2. Funcția de oprire automată

Multe friteuze cu aer cald mai noi sunt echipate cu o funcție de oprire automată. Această funcție intră în funcțiune atunci când friteuza a fost pornită pentru o anumită perioadă de timp sau când temperatura din interiorul friteuzei cu aer atinge un anumit nivel. Dacă aparatul dvs. de prăjit cu aer are o funcție de oprire automată, este posibil ca aceasta să fie declanșată prematur. Pentru a remedia acest lucru, consultați manualul friteuzei pentru a vedea cum să ajustați setările.

3. Ușa friteuzei cu aer este închisă necorespunzător

Dacă ușa de la friteuza cu aer cald este slăbită sau nu este închisă corespunzător, aceasta poate cauza oprirea acesteia. Acest lucru se datorează faptului că ușa este concepută pentru a etanșa căldura și pentru a preveni ca uleiul fierbinte să se împrăștie afară. Pentru a remedia acest lucru, asigurați-vă pur și simplu că ușa este bine închisă. Dacă problema persistă, consultați manualul friteuzei dvs. cu aer pentru sfaturi de depanare.

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi v-au ajutat să vă puneți în funcțiune friteuza cu aer! Dacă aveți în continuare probleme, vă recomandăm să contactați producătorul pentru asistență suplimentară. Și dacă toate celelalte eșuează, nu uitați de garanție.

Lasă un comentariu