10 greșeli pe care le puteți face folosind o friteuză cu aer cald

Actualizat pe 9 aprilie, 2023 de Andrei

O friteuză cu aer cald este o modalitate excelentă de a găti alimente fără grăsimi. Există însă câteva greșeli pe care le poți face, chiar dacă folosești cea mai bună friteuză cu aer cald.

În continuare, vom discuta despre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când folosesc un astfel de friteuză.

friteuza cu aer cald

10 greșeli pe care le puteți face folosind o friteuză cu aer cald

O friteuză cu aer cald este un aparat de bucătărie pe care mulți oameni sunt dornici să îl încerce. La urma urmei, cine nu și-ar dori o alternativă mai sănătoasă la prăjire? În timp ce o friteuză cu aer cald poate fi cu siguranță o completare excelentă pentru bucătăria dvs., există unele greșeli pe care le puteți face și care anulează beneficiile pentru sănătate.

Citiți mai departe pentru a afla cele 10 greșeli pe care le puteți face cu friteuza cu aer cald.

1. Nu citiți manualul de utilizare – Fiecare aparat este diferit și vine cu propriul set de instrucțiuni. Nealocarea timpului necesar pentru a citi manualul de utilizare înainte de a utiliza friteuza cu aer cald ar putea însemna că nu înțelegeți cum să o utilizați corect și ar putea cauza deteriorarea aparatului sau vă răniți.

2. Nu preîncălziți friteuza cu aer cald – Preîncălzirea friteuzei cu aer cald este la fel de importantă ca și preîncălzirea cuptorului când coaceți. Lipsa preîncălzirii friteuzei poate avea ca rezultat gătirea neuniformă și alimentele care sunt fie insuficiente, fie arse.

3. Puneți prea multă mâncare – Când supraaglomerați coșul friteuzei cu aer cald, acesta împiedică circulația corectă a aerului fierbinte și are ca rezultat gătirea neuniformă. Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că lăsați suficient spațiu între bucățile de mâncare, astfel încât aerul fierbinte să poată circula liber.

4. Nu curățați friteuza cu aer cald – Dacă nu curățați friteuza cu aer cald în mod regulat înseamnă că uleiul și grăsimea acumulate pot începe să se ardă și devin nesănătoase, care apoi se transferă pe alimente. Nimeni nu vrea ca mâncarea sa să aibă gust de ars! În plus, o friteuză necurată cu aer cald poate începe să miroasă urât în ​​timp. Pentru a-l păstra curat, ștergeți-l cu o cârpă umedă după fiecare utilizare și curățați-l mai bine la fiecare câteva săptămâni cu detergent.

5. Friteuza cu aer cald nu primește suficient aer – Dacă nu există suficient flux de aer în jurul friteuzei cu aer cald, aceasta nu va funcționa corect și ar putea fi chiar un pericol de incendiu. Asigurați-vă că există cel puțin câțiva cm spațiu liber pe toate părțile aparatului atunci când este utilizat.

6. Ați pus prea mult ulei – Doar pentru că nu vă scufundați mâncarea în ulei nu înseamnă că nu aveți nevoie deloc! Fără a adăuga măcar puțin ulei, mâncarea ta va ieși probabil uscată și neapetisantă. Cantitatea de ulei de care veți avea nevoie va depinde de ceea ce gătiți; consultați rețeta sau manualul de utilizare pentru îndrumare.

7. Mâncarea este prea umedă – Friteuzele cu aer cald funcționează cel mai bine cu alimentele care au un conținut scăzut de umiditate, deoarece umiditatea poate împiedica gătirea corectă.

8.Condimente pe alimente prea uscate – o altă greșeală pe care oamenii o pot face cu o friteuză cu aer cald este să nu-și condimenteze corespunzător mâncarea. Deși poate fi tentant să presărați condimente peste ingredientele dvs. înainte de a porni aparatul, acest lucru se poate dovedi de fapt contraproductiv. Aerul puternic care circulă poate spulbera cu ușurință orice condimente uscate, lăsându-vă cu mai puțină aromă. Pentru a vă asigura că alimentele sunt acoperite uniform și condimentate corespunzător, amestecați condimentele și sarea cu puțin ulei înainte de a le pune în coșul friteuzei. Nu uitați să măsurați cu atenție uleiul pentru a evita grăsimea excesivă sau excesul de calorii.

9.Folosiți ulei nerecomandat – O greșeală pe care mulți oameni o fac atunci când folosesc o friteuză cu aer cald este folosirea unui tip greșit de ulei. În timp ce uleiul de măsline extra virgin poate fi mai sănătos și adaugă o aromă minunată mâncării, acesta are un punct de fum scăzut și nu va funcționa bine în friteuza cu aer cald. În schimb, optați pentru uleiuri cu puncte de fum mai mari, cum ar fi uleiul de măsline extra ușor, uleiul de avocado, uleiul de semințe de struguri sau uleiul de arahide. Aceste uleiuri vă vor ajuta mâncarea să se crocanteze frumos fără să se ardă sau să se usuce.

10.Tăiați legumele prea mici – Tăierea legumelor prea mici poate duce la căderea acestora prin coșul friteuzei și la arderea lor pe elementele de încălzire de dedesubt. Pentru a preveni această greșeală, tăiați legumele la o dimensiune sigură înainte de a le băga în friteuză și păstrați orice tăiere suplimentară pentru mai târziu.

Concluzie:

Friteuzele cu aer cald pot fi o modalitate excelentă de a găti versiuni mai sănătoase ale mâncărurilor tale prăjite preferate, dar numai dacă le folosești corect! Evită aceste 10 greșeli și vei fi pe drumul tău spre a te bucura de mese delicioase și crocante.

Lasă un comentariu